21 maart 2013

Ubbergse Monumentenprijzen uitgereikt

Dinsdagavond zijn in het Kerkje van Persingen de Ubbergse monumentenprijzen uitgereikt. De Havo Notre Dame, nog niet zo lang geleden nieuw gebouwd,  won gelijk de Ton Gijbers Monumentenprijs. Deze prijs wordt, samen met de Monumentenprijzen, elke twee jaar uitgereikt door Stichting Monument en Landschap in Ubbergen. Ze zijn bedoeld voor eigenaren of organisaties, die zich sterk maken voor Monument of Landschap in de gemeente. Er is geen geldprijs aan verbonden maar het is vooral bedoeld als een aanmoediging en beloning voor degene die actief en met respect met bezit of landschap omgaat. De jury beoordeelde voor deze editie 2011-2012 38 objecten. Daarvan waren er 6 genomineerd voor de z.g. “Aanmoedigingsprijs”en 5 voor een Eervolle onderscheiding.  Er vielen 5 prijzen in elke categorie. Als een soort hoofdprijs in de categorie “Eervolle Onderscheiding” geldt dan de Ton Gijsbers Monumentenprijs. Deze was voor de Havo, omdat het complex volgens de jury een “ensemble is dat respect ademt” voor de natuurlijke omgeving en oog heeft voor de historische omgeving. Voor de “Molen van Kekerdom” was er een aanmoedigingsprijs. Van de 5 “Eervolle onderscheidingen” gingen er drie naar villa’s in Beek en Ubbergen. Villa Westerbeek (Beek), Villa Schoonzicht (Ubbergen) en Villa Lindenhof (Beek). Ook het appartementengebouw De Vluchtheuvel in Beek viel in deze prijzen. Zie voor de foto’s de site van Herman Leensen.

DSC_4225

Op de foto Ton Gijsbers met het team van de Havo.