18 maart 2013

Geldautomaat in Sparwinkel in Ooij

Yourcash_copyBinnenkort wordt voor in de winkel van Spar Looijschelder in Ooij een geldautomaar actief. Eigenaar Leo Looijschelder , die zijn winkel, (annex postagentschap)  na het verlies van de Rabobank geldautomaat in het dorp,  al ter beschikking had gesteld als geldpunt voor de Rabobank, heeft nu zelf het initiatief genomen om een geldautomaat te plaatsen. De geldautomaat wordt zodanig opgesteld, dat het publiek er tijdens de openingstijden van de winkel gemakkelijk bij kan, zonder eerst de winkel door te hoeven lopen. Hiermee wordt ook vooorkomen, dat er te lange rijen aan de kassa komen met mensen, die alleen maar geld willen halen. Klanten van elke bank kunnen bij deze automaat terecht. Een goed initiatief van deze plaatselijke supermarkteigenaar. De laatste vijf jaar  zijn er in Nederland duizend bankkantoren gesloten en duizend geldautomaten opgeheven. De daling zal doorzetten. Onlangs maakte de Rabobank bekend bijna de helft van haar kantoren te sluiten. Het aantal geldautomaten is sinds 2008 met 13 procent gekrompen naar 7.569. Per miljoen Nederlanders zijn er nu zo’n 450 geldautomaten. Dat is fors minder dan in andere West-Europese landen. Daar ligt het gemiddelde bij ruim 780. In Ooij doen ze daar dus weer iets aan. Wanneer de geldautomaat in gebruik genomen kan worden is nog niet helemaal duidelijk, omdat men afhankelijk is van de KPN, die de lijnen moet aanleggen. De voorbereidende werkzaanheden zijn al gebeurd en de verwachting is dat het apparaat binnen 14 dagen in gebruik kan worden genomen.