1 maart 2013

Fair trade markt op basisschool Opweg in Ooij.

In het kader van OGO-Onderwijs hebben de groepen 6/7 van meesters Geert, Martien en Teun een project opgestart met als titel: ‘’Wij verdienen geld!’’. In de afgelopen weken hebben de kinderen geleerd hoe je een bedrijf begint. Daar komt veel bij kijken! Zo weten de kinderen dat er verschil bestaat tussen inkoop- en verkoopprijs en dat er op verschillende manieren reclame gemaakt kan worden. Billboards, posters, websites, aanplakbiljetten en flyers zijn enkele voorbeelden daarvan. Overal in het dorp kwam je die reclame tegen. De reclame werd gemaakt voor Fair Trade producten. Elk bedrijfje verkocht namelijk 1 Fair Trade product. Dit is in samenwerking met de Wereldwinkel in Wijchen opgezet. De Wereldwinkel kon de artikelen tegen inkoopprijs aan de leerlingen verkopen. Hierdoor konden de bedrijfjes winst maken op de producten. Deze winst wordt geteld en gaat naar het goede doel. De producten die over zijn kunnen kosteloos terug naar de Wereldwinkel!  De kinderen hebben gekozen voor KWF Kankerbestrijding als goed doel en deze organisatie kan binnenkort dus een cheque verwachten!  Het was indrukwekkend om te zien hoeveel mensen op de markt afkwamen en nog indrukwekkender was het om te zien hoe de kinderen hun producten aan de man brachten! In een korte tijd hebben zij zich ontwikkeld tot echte jonge ondernemers!zie de foto’s van Herman Leensen.

DSC_3034_Fair_Trade