26 februari 2013

Informatieavond collectieve inkoop zonnepanelen

De gemeenten Millingen aan de Rijn, Ubbergen en Groesbeek organiseerden op dinsdagavond  26 februari een informatieavond over de mogelijkheden van collectieve aanschaf van zonnepanelen. De avond werd gehouden in het Kulturhus in Beek. Wethouder Ria Barber van Ubbergen hield een inleidend welkomstwoord voor de ongeveer 100 bezoekers. Zonnepanelen bieden u als inwoner de mogelijkheid om uw maandlasten te verlagen en een bijdrage te leveren aan het milieu. De levering is inclusief tien jaar ontzorgings-garantie.  Dat houdt ondermeer in dat ook op de omvormer tien jaar garantie zit, normaal vijf jaar, en dat alle zonnepanelen in het tiende jaar een technische controle en schoonmaak krijgen. Deze mogelijkheid is het gevolg van een Europese aanbesteding door Regio Rivierenland en Stadsregio Arnhem Nijmegen, waarbij het bedrijf Ballast-Nedam als beste uit de bus kwam. De adviseurs van dit bedrijf hebben het publiek op deze avond vrijblijvend geïnformeerd over de voordelen van zonnepanelen binnen uw mogelijkheden en/of situatie. Voor onze regio is Weijerseikhout uit Groesbeek geselecteerd als installateur van de zonnepanelen. Erik Hell maakte de foto’s.

IMG_9007__Medium_