24 februari 2013

Politiemuseum Beek in Hart van Nederland.

Vanavond wordt in de uitzending van SBS6 Hart van Nederland aandacht besteed aan het politiemuseum in Beek, dat moet verdwijnen omdat het gebouw door de Stichting Van Steen en Natuur verkocht is. Op zondag is er slechts een late uitzending en dat is om 22.30 uur. Een bestuurslid van deStichting “de Liburna” uit Millingen aan de Rijn is enthousiast en wil het museum graag in het gebouw van de Liburna op de  werf in Millingen aan de Rijn vestigen, waar ook het bezoekerscentrum van de Liburna is gevestigd en waar een verdieping leeg staat. Maar niet iedereen van het bestuur is het daar (nog) mee eens, omdat deze twee tentoonstellingen niet bij elkaar zouden passen. Daar moet nog over vergaderd worden. In ieder geval bijten beide onderwerpen elkaar niet. Dus afwachten. Frans Bootsma maakte deze foto’s. Zie de foto’s.

2013-02-22_Politiemuseum_Henk_Baron_012

De uitzending is hier te zien (start bij 7 minuten)

Op 27 februari blijkt dat het bestuur van de Liburna niets voelt voor deze combinatie. Jammer.