21 februari 2013

Opening nieuwe stadsbrug Nijmegen op 23 november.

De opening van de nieuwe Nijmeegse stadsbrug over de Waal, De Oversteek, is nu op zaterdag 23 november. Daarmee is de datum een week vervroegd. De eerste datum was 30 november, maar op die dag wordt landelijk het startsein gegeven voor de viering van het 200-jarig bestaan van het Koninkrijk der Nederlanden. Op het strand in Scheveningen wordt dan de landing van prins Willem Frederik herdacht. Nijmegen verwacht dat de opening van de stadsbrug dan nauwelijks media-aandacht zal trekken. Rond de opening wordt een groot feest gegeven en de meerderheid van de Raad van de gemeente Nijmegen liet woensdagavond weten hieraan haar steun te geven.   Onno Swart maakte in de periode 13 tm 18 februari weer een nieuwe fotoserie. Zie zijn foto’s.

OAS1__16_