13 februari 2013

Vernielingen bij de Ballenmaker in Ooij

De afgelopen dagen zijn in Ooij bij het beeld “de Ballenmaker” weer vernielingen gepleegd. De steen, waarin de naam van het beeld staat gegraveerd, werd vernield en uit de voet getrokken en ook de lamp, welke het beeld aan licht, werd vernield. De plek waar het beeld staat is een geliefde hangplek voor jongeren en elke keer is er weer wat kapot. De Ballenmaker is in 1992 door Carnavalsvereniging De Deurzakkers uit Ooij aan de Ooijse bevolking geschonken en het bijbehorende bankje en terras werd in eigen beheer aangelegd. De kosten voor een nieuwe steen bedragen tussen de 500 en 600 Euro en de Carnavalsvereniging hoopt dit op de vernielers te kunnen verhalen. Daarom looft de carnavalsvereniging een beloning van 100 Euro uit voor die tip, waardoor de dader(s) achterhaald kunnen worden. Ook waren er weer coniferen bij de voormalige bakkerij uit de grond getrokken. zie de foto’s.

DSC_5600_ballenmaker