8 februari 2013

Sleuteloverdracht gemeente Ubbergen in UNA Kekerdom.

De jaarlijkse sleuteloverdracht van de gemeente Ubbergen en de gezamenlijke carnavalsverenigingen werd vrijdagavond gehouden in zaal UNA te Kekerdom (Sjoenkelgat). Alle carnavalsverenigingen uit de gemeente Ubbergen en Millingen aan de Rijn waren naar Kekerdom gekomen om deze avond mee te maken. Muzikale medewerking werd verleend door het  dweilorkest KNAgalm uit Beek en de organisatie was in handen van  carnavalsvereniging de Polderschuupers  uit Kekerdom. Tijdens deze “bijzondere raadsvergadering” overhandigde burgemeester Paul Wilbers de sleutels van de gemeente aan de diverse prinsen. De prins van Millingen kreeg een “keycard” van de deuren van het gemeentehuis. Deze paste deze keer op alle deuren en zo hoefde de prins van Millingen niet meer via de achterdeur te komen. De rest kreeg de traditionele sleutel. Elke vereniging had daarna nog iets speciaals voor de burgemeester, waarbij de Berggeiten uit Berg en Dal een nieuw gemeentebord van Ubbergen, gemeente Berg en Dal presenteerden, terwijl ze voor de burgemeester zelf een speciaal gemaakte brievenbus hadden, welke sloeg op een eerder gemaakte opmerking. De Cavalieren uit Beek  boden een nieuwe kaart van de toekomstige gemeente Berg en Dal aan in de vorm van “Het Rijk van het HeLaHo” en de Deurzakkers uit Ooij boden een “duit in het zakje” aan. De Sokkennummers uit Leuth beloofden op de woensdag na de carnaval weer een groot krentenbrood te brengen. zie de foto’s. (rest volgt)

DSC_0580_sleutel

De uitnodiging: Er zijn dingen die niet leuk zijn: belasting betalen, dakgoten schoonmaken, bezuinigen, (te) lang vergaderen. Deze opsomming kan naar bevinden worden aangevuld. Er zijn echter ook van die momenten in de loop van het jaar die ons het levenspad doen vervolgen met een glimlach om de mond. Zo is er de Carnavalsvakantie. En die Carnaval, dat feest des vlezes, begint met de overdracht van de sleutels (keycard?) door de gemeenteraad, in persoon van de burgemeester, aan allerlei dorstlustige hoogheden uit de diverse carnavalsrijken.
Inmiddels hebben vorsten en prinsen uit Boemelgat, Sjoenkelgat, Leuthergat, Fustendom, Heksenketel en Duvelshemel te kennen gegeven een gooi naar de macht te doen op vrijdag 8 februari 2013 om 20.00 uur. Om de macht te kunnen overdragen en om tevens ietwat feestelijk uw carnaval in te luiden, roep ik een speciale raadsvergadering bijeen op dit tijdstip.
Ik werk deze avond met een verborgen agenda. Dat zal u vertrouwd voorkomen. Na mijn inmiddels traditionele ambtshandeling zullen diverse prinsen een buut uitspreken (zeg maar Algemene Beschouwingen, maar dan korter).
Ik nodig u gaarne uit voor deze – althans voor de Carnavalisten – feestelijke bijeenkomst die dit keer plaatsvindt in het UNA-gebouw (Weverstraat 58) in Kekerdom. Daarna zult u machteloos moeten toezien hoe uw Rijk door vreemden wordt bestuurd tot woensdagmorgen 13 februari om 11.11 uur, wanneer ik hoop dat de prinsen carnaval de sleutels terug komen brengen. w.g. burgemeester Paul Wilbers.