5 februari 2013

A.s. weekend weer verkoop haardhout bij Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer stuurde het volgende persbericht: Verkoop haardhout in de Gelderse Poort. Op de koude winterdagen gaat de voorraad van haardhout er snel doorheen. Deze winter voorziet Staatsbosbeheer in de Gelderse Poort graag in een behoefte en biedt haardhout aan uit eigen bos. Staatsbosbeheer organiseert zaterdag 9 februari 2013 nog een haardhoutdag bij de werkschuur van Staatsbosbeheer Gelderse Poort in Ooij. Het haardhout moet zelf worden afgehaald. Natuurlijk moet het hout nog wel gedroogd worden want het komt ‘vers’ uit het bos en is dus nog vol met vocht. De voorraden haardhout zijn beperkt, daarom is aanmelden verplicht. Het hout dat u bij ons koopt is kant en klaar gekloofd beuken, eiken en acacia en is per kuub te koop, maximaal 5 kuub per persoon. De prijs bedraagt €65,- per kuub. U kunt na het laden contant en gepast afrekenen bij medewerkers van Staatsbosbeheer. Wees er snel bij, want op is op. Van de ruim 90.000 hectare Nederlands bos die Staatsbosbeheer beheert is circa eenderde natuurbos waar de natuurlijke processen voorop staan en dood hout zoveel mogelijk blijft liggen als bron voor nieuw leven. Ongeveer tweederde is multifunctioneel bos dat beheerd wordt met verschillende doelen. Eén daarvan is het oogsten van hout. Het overgrote deel van het hout dat Staatsbosbeheer oogst uit de Nederlandse bossen wordt industrieel verwerkt. Bijvoorbeeld tot meubels en tuinhuisjes, maar ook als biobrandstof en voor de productie van pallets voor de (inter)nationale handel. Een klein deel wordt als openhaardhout verkocht aan particulieren. Al het hout van Staatsbosbeheer is natuurlijk FSC-gecertificeerd. Datum: Zaterdag 9 februari 2013,Tijd: 10.00-16.00 uur, Locatie: Ooijsebandijk 36b, 6576 JE Ooij. Informatie: E-mail sbbgeldersepoort@staatsbosbeheer.nl telefonisch via 06-12844404 of kijk op www.staatsbosbeheer.nl/haardhoutmaand. zie de foto’s van afgelopen zaterdag.
DSC_7143_SBB