3 februari 2013

Vandalisme in Ooij

Sinds vorig jaar staan er rond de voormalige bakkerswinkel in de Bleistraat (bij het Reiner van Ooiplein) te Ooij een aantal coniferen, die het geheel wat moesten opvrolijken, omdat de winkelruimte in gebruik was genomen als woning. De toenmalige bewoner, eigenaar van een tuindersbedrijf, plantte deze coniferen. Intussen is de winkel niet meer bewoond en staat deze te koop. Maar de coniferen bleven staan en een aantal van de bomen haalde het niet. Maar de afgelopen nacht waren er meer die het niet haalden. Onbekenden hebben een aantal van deze coniferen uit de grond getrokken en in de omgeving verspreid. En ook dat heet vandalisme. Jammer. zie de foto’s.

DSC_8475_coniferen

Overigens zou het de jeugd van Ooij, die altijd bij de “Ballenmaker” aanwezig is, ook sieren, als die plek eens werd opgeruimd. Overal ligt troep en de overblijfselen van het vuurwerk van een maand geleden liggen er nog.