29 januari 2013

Vervolgbijeenkomst 55 plussers en gemeente in de Sprong te Ooij

Op 21 november 2012 waren alle 55-plussers van de gemeente Ubbergen uitgenodigd in het dorpshuis De Sprong te Ooij om daar te spreken over hetgeen nodig is om in Ooij zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Velen waren daar aanwezig en een aantal daarvan hadden zich opgegeven om ook daadwerkelijk mee te blijven denken en te helpen bij het realiseren van de belangrijkste ideeën. Daarom was er op maandag 28 januari een vervolgbijeenkomst met deze mensen ( 25 hadden zich opgegeven) en medewerkers van maatschappelijke organisaties, zoals de Woningstichting Oosterpoort, het GGZ, de wijkzorg en de fysiotherapie uit Ooij. Aan de hand van de belangrijkste ideeën werd verder gepraat over de onderwerpen: aanpassingen aan woning en/of tuin; Maken van een zorgkaart met informatievoorzieningen en het opzetten van een klussengroep. Deze onderwerpen werden vervolgens in een aantal werkgroepen besproken. zie de foto’s.

DSC_6334_sprong_55plus