27 januari 2013

Expositie Jan Schoenmakers in Beek.

De Vereniging Toerisme Ubbergen (oorspronkelijk VVV Beek) heeft na plaatsing van de beelden het wasvrouwtje in 1984 en de Bleekster in 1999 het beeldrecht verkregen van de Beekse kunstenaar Jan Schoenmakers. De opbrengst van reproducties diende conform de overeenkomst te worden gestort in een door de vereniging te beheren fonds en worden ingezet voor cultuurhistorische / toeristische activiteiten. Vele jaren heeft de vereniging, dankzij dit fonds, allerlei activiteiten kunnen financieren. Na meer dan 100 jaar toeristische activiteit in verenigingsvorm te Beek is het besluit gevallen de vereniging op te heffen. Hierbij is zeker een woord van dank aan Jan Schoenmakers op zijn plaats. Daarom werd  hem, mede ter gelegenheid van zijn 90ste verjaardag, dit weekend een expositie aangeboden in hotel ’t Spijker te Beek-Ubbergen.  In het fonds was nog een mooi bedrag ter beschikking dat door Jan, in de vorm van een cheque, (5000 Euro) werd overhandigd aan de voorzitter van de Stichting Restauratie Lindsen-orgel, de heer Hans Groothuijse. Ruim 100 mensen hebben op zaterdag de expositie bezocht. zie de foto’s.

DSC_4693_Jan_Schoenmakers

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.