26 januari 2013

Weinig belangstelling voor hondentoilet in Leuth

Behalve de pers en burgemeester Paul Wilbers van de gemeente Ubbergen met zijn hond, die samen de opening moesten verrichten van het nieuwe milieuvriendelijke hondentoilet/ hondenlosloopveld aan de Pinksterbloemstraat in Leuth, was er precies één hondenbezitter die aanwezig was bij de “opening ” van dit, voor de gemeente Ubbergen, nieuwe fenomeen, dat als pilot-project geldt. De burgemeester had speciaal zijn hond meegenomen om behulpzaam te zijn op de opening en deze was dan ook de eerste die, weliswaar onder het lint door, het veldje betrad. zie de foto’s.

DSC_4518_hondenlosloop

Hondenlosloopveld in Leuth
Hondenbezitters in Leuth krijgen de beschikking over een losloopveld met hondentoilet. Het nieuwe losloopveld aan de Pinksterbloemstraat is met nadruk geen hondenuitlaatveld. De hondenpoep moet, net als overal binnen de bebouwde kom, opgeruimd worden. Hiervoor is een Gepp hondentoilet geplaatst. Ook in Beek wordt de mogelijkheid voor een losloopveld met hondentoilet onderzocht.
Wat is een Gepp hondentoilet? Een Gepp hondentoilet is een zeer fraaie en uiterst functionele hondenpoepbak die is aangesloten op de riolering. Men kan de hondenpoep met behulp van een biologisch afbreekbaar zakje in het hondentoilet werpen. Regenwater lost het zakje op en spoelt de put ‘schoon’. Bij andere gemeenten is gebleken dat het systeem geen stankoverlast veroorzaakt.
Beursje met zakjes Het eerste rolletje biologisch afbreekbare zakjes krijgen de hondenbezitters in Leuth cadeau in een handig beursje. Dit beursje kunnen zij aan de halsband/riem van de hond bevestigen zodat zij de zakjes altijd bij zich hebben. De rolletjes met biologisch afbreekbare zakjes zijn te koop bij de Spar in Leuth, maar kunnen ook besteld worden op www.hondenpoep.nl (onder producten/bio-zakjes).
Het is niet de bedoeling dat er gewone plastic zakjes in het systeem terecht komen. Dan raakt het systeem verstopt en werkt het uiteraard niet meer.
Opening Het losloopveld in Leuth is een pilot project. Volgend jaar evalueert de gemeente dit project in samenwerking met Leuth-actief. (jammer dat ze niet bij de opening waren)
******************************************************************************************************************************

Zaterdag 26 januari heeft burgemeester Wilbers samen met zijn hond Willem het losloopveld in Leuth geopend. Helaas was maar één hondenbezitter naar de opening gekomen. Willem had in ieder geval één maatje om mee te spelen.

Het losloopveld in de Pinksterbloemstraat is een veld waar honden kunnen spelen en ravotten. Daar mogen ze los van de riem. De poep op dit veld moet wel worden opgeruimd. Hiervoor is een Gepp hondentoilet neergezet dat is aangesloten op de riolering. Hondenbezitters kunnen de hondenpoep in speciale biologisch afbreekbare zakjes in deze bak gooien. Het losloopveld is een pilot project. Na een jaar evalueert de gemeente het project samen met Leuth-actief.