26 januari 2013

Schoorsteenbrandje Daamenstraat Leuth

De vrijwillige brandweerkorpsen van Ubbergen, Millingen aan de Rijn en Groesbeek (met de hoogwerker) waren vrijdagavond allemaal uitgerukt omdat er een melding was gekomen, dat de vlammen uit een schoorsteen sloegen van een woning in de Daamenstraat in Leuth. Ter plaatse bleek het gelukkig mee te vallen en waren er geen vlammen. Met behulp van de hoogwerker werd vervolgens een inspectie van de schoorsteen gehouden en ging “de bezem” door de schoorsteen. De brandweer van Ubbergen kon gelijk weer terug naar de kazerne en de vrijwilligers van Millingen (ze werden gelukkig door de bewoonster van warme koffie voorzien) bleven ter plaatse tot alles achter de rug was. Overigens zijn de drie brandweerkorpsen sinds begin dit jaar niet meer zelfstandig maar maken ze deel uit van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. zie de foto’s.
DSC_4473_brand_Leuth