23 januari 2013

Startersproject ondersteunt toerisme en recreatie

DSC_3086_startersprojectOp maandag 17 december vond de Kick-off plaats van het project ´Mijn idee, een goed idee?!´, dat van start gaat in de gemeenten Millingen aan de Rijn, Ubbergen en Groesbeek.  Dit project biedt starters en aspirant-ondernemers in recreatie en toerisme ondersteuning bij het omzetten van hun idee naar een ondernemingsplan. De wethouders toerisme en recreatie van de gemeenten sneden gezamenlijk een speciale taart met logo aan, als officiële aftrap van het project. Workshops en kennisbijeenkomsten. Het traject voor deelnemers bestaat uit vijf workshops voor het schrijven van een ondernemingsplan. Daarnaast wordt persoonlijk advies aangeboden op het gebied van bijvoorbeeld marketing en promotie, regelgeving, financiën of veiligheid. Dinsdagavond 22 januari ging het project  van start in het gemeentehuis te Beek met een gratis informatieavond voor geïnteresseerden.  zie de foto’s.

 

Uniek aan dit project is dat nauw met de gemeenten wordt samengewerkt, zodat deelnemers direct de haalbaarheid van hun idee zien. Eventuele problemen worden op die manier vroegtijdig voorkomen. Voor de specifieke kennis en deskundigheid is ook gezorgd door de projectpartners: de partijen hebben veel toeristische knowhow voor de ondernemer, het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen weet alles van marketing & promotie en de Kamer van Koophandel is deskundig op gebied van financiën, verzekeren en regelgeving.
Goede ervaringen
Er zijn goede ervaringen met dit project opgedaan in andere regio´s, waar zo´n 7 (aspirant-)ondernemers per gemeente deelnamen en tweederde van de plannen ook daadwerkelijk is uitgevoerd. De financiering van dit project komt vooral van de gemeenten en Kamer van Koophandel Centraal Gelderland.
Meer informatie en aanmelden
Deelnemers aan het project betalen een bijdrage van 99 euro voor vijf workshops en persoonlijke advisering  (normale prijs 1.000 euro). De ondersteuning duurt ongeveer vijf maanden. Wilt u meer informatie  dan kunt u terecht op www.mijnidee-goedidee.nl of bij de volgende personen:
– Kamer van Koophandel Centraal Gelderland, Mira Nouwt, telefoonnummer: 026-3538941 of e-mail: mira.nouwt@kvk.n
– Brederode Advies, Johan Kaspers, telefoonnummer: 06-13517163 of e-mail: kaspers@brederodeadvies.nl

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.