16 januari 2013

Hondenlosloopveld in Leuth.

Hondenbezitters in Leuth krijgen de beschikking over een losloopveld met hondentoilet. Het nieuwe losloopveld aan de Pinksterbloemstraat is met nadruk geen hondenuitlaatveld. De hondenpoep moet, net als overal binnen de bebouwde kom, opgeruimd worden. Hiervoor is een Gepp hondentoilet geplaatst. Ook in Beek wordt de mogelijkheid voor een losloopveld met hondentoilet onderzocht.  Een Gepp hondentoilet is een zeer fraaie en uiterst functionele hondenpoepbak die is aangesloten op de riolering. Men kan de hondenpoep met behulp van een biologisch afbreekbaar zakje in het hondentoilet werpen. Regenwater lost het zakje op en spoelt de put ‘schoon’. Bij andere gemeenten is gebleken dat het systeem geen stankoverlast veroorzaakt. Het eerste rolletje biologisch afbreekbare zakjes krijgen de hondenbezitters in Leuth cadeau in een handig beursje. Dit beursje kunnen zij aan de halsband/riem van de hond bevestigen zodat zij de zakjes altijd bij zich hebben. De rolletjes met biologisch afbreekbare zakjes zijn te koop bij de Spar in Leuth, maar kunnen ook besteld worden op www.hondenpoep.nl (onder producten/bio-zakjes). Het is niet de bedoeling dat er gewone plastic zakjes in het systeem terecht komen. Dan raakt het systeem verstopt en werkt het uiteraard niet meer.
Het losloopveld in Leuth is een pilot project. Volgend jaar evalueert de gemeente dit project in samenwerking met Leuth-actief. Op zaterdag 26 januari opent burgemeester Wilbers het losloopveld aan de Pinksterbloemstraat in Leuth om 12.00 uur. Iedereen is daarbij uiteraard van harte welkom. Wij wensen de hondenbezitters veel plezier op het losloopveld!

DSC_0203