10 januari 2013

Kerstboomverbranding in de gemeente Ubbergen

Op 12 januari 2013 zijn er weer een kerstboomverbrandingen in de gemeente Ubbergen. Elk dorp heeft zijn eigen locatie, waarbij een vertegenwoordiger van de gemeente aanwezig is.  Beek op het grasveld t.o. Patrijsstraat – Leidy vd Aalst; Ooij op het grasveld langs de Rietlanden (nieuwbouw plan) – Ria Barber; Leuth in het weiland achter Lieskens Wengs.- Robert Houkes; Kekerdom op het grasveld achter de Visserstraat. – Paul Wilbers;  U kunt uw boom van 15.30 uur t/m 16.45 uur inleveren. Voor elke ingeleverde boom ontvangt u een lootje. De gemeente stelt prijzen beschikbaar en die worden via een trekking door raadslid, wethouder of burgemeester ter plaatse bekend gemaakt. Omstreeks 17.00 uur steekt de brandweer de bomen in brand. U kunt uw kerstboom ook via de gebruikelijke weg afvoeren: ofwel in kleine stukjes knippen en in de groene container doen, ofwel aanbieden als snoeiafval. Voor het aanbieden van snoeiafval kunt u bellen met de DAR Milieuservice: (024) 371 60 26 (ma t/m vr van 9.00 – 12.00 uur). De kerstboominzameling in de gemeente Millingen aan de Rijn vindt plaats op zaterdag 12 januari 2012. Van 11.00 tot 14.30 uur kan iedere Millingenaar zijn of haar kerstboom naar de parkeerplaats aan het Ons Genoegenpad brengen. Uit milieu-overwegingen worden de kerstbomen vanaf dit jaar niet meer verbrand, de kerstbomen worden als groenafval afgevoerd en verwerkt. De inzameling geldt alleen voor kerstbomen; takken snoei-afval en andere materialen worden niet geaccepteerd. Ook de plastic pot waar de kerstboom eventueel in zit, wordt u verzocht te verwijderen. Kinderen die een kerstboom komen brengen ontvangen van de gemeente Millingen aan de Rijn € 0,20.   zie de foto’s van vorig jaar.

DSC_8995_kerstboomverbranding

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.