10 januari 2013

Afvalinzameling gemeente Ubbergen.

In aansluiting op de consternatie welke afgelopen vrijdag ontstond in Ooij, toen een deel van de afvalcontainers in het dorp werd voorzien van “gele kaarten” en de papiercontainers, welke niet geleegd werden in het “buitengebied”, maakt de gemeente Ubbergen het volgende bekend: Helaas is de afval- en papierinzameling begin dit jaar op een paar punten niet goed verlopen. Gele kaarten afvalcontainers. Ten onrechte zijn er gele kaarten aan afvalcontainers gehangen. Een gele kaart wordt afgegeven als de afvalcontainer te vol, te zwaar of, zoals in dit geval, niet met de handvatten de goede kant op zou zijn aangeboden. Onverwacht is er een zogenaamde zijlader ingezet om de afvalcontainers te legen, in plaats van een achterlader die normaliter wordt gebruikt. Voor het efficiënt legen van containers met een zijlader, moeten de handvatten van de container van de straat af zijn neergezet in plaats van naar de straat toe, zoals bij gebruik van een achterlader. Omdat er een zijlader is ingezet, is de inzamelaar ervan uit gegaan dat de containers niet goed waren aangeboden. Daarom zijn dus gele kaarten afgegeven. Om nu verwarring te voorkomen: Uw afval wordt in het vervolg gewoon weer opgehaald met een achterlader. U kunt uw container dus blijven aanbieden zoals u dat gewend bent, namelijk door deze met de handvatten naar de straat toe neer te zetten.Papierinzameling buitengebied. De inzameldagen van papier voor het buitengebied op de afvalkalender zijn niet juist. Dat is de reden dat de papierinzameling hier op vrijdag 4 januari niet heeft plaatsgevonden. De inzameldag in het buitengebied blijft, zoals u gewend bent, iedere derde donderdag van de maand. De eerstvolgende gelegenheid is 17 januari 2013. Uw persoonlijke afvalkalender op www.dar.nl wordt zo snel mogelijk gecorrigeerd.

DSC_6476_container

Zo staan ze toch goed!!!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.