9 januari 2013

Nieuwjaarsreceptie Ubbergen met erepenning voor Annie Thijssen

De gemeente Ubbergen hield woensdagavond haar Nieuwjaarsreceptie in het nieuwe Kulturhus te Kekerdom. (De Trots van Kekerdom) Diverse verenigingen waren samen met diverse burgers, waaronder ook vele nieuwe inwoners van de gemeente Ubbergen, die daarvoor speciaal waren uitgenodigd, naar Kekerdom gekomen om de mensen van het gemeentebestuur en anderen een gelukkig nieuwjaar te wensen, even bij te praten en deze prachtige nieuwe accomodatie te aanschouwen. En natuurlijk hield burgemeester Paul Wilbers weer zijn met humor gevulde Nieuwjaarstoespraak, waarin hij onder andere aangaf, dat het inwoneraantal van de gemeente Ubbergen voor het eerst in 15 jaar weer met ongeveer 100 inwoners was gestegen naar 9515. tevens maakte hij bekend, dat Annie Thijssen-Tissen, de erepenning van de gemeente Ubbergen in brons kreeg voor haar bijzondere inzet voor de Ubbergse samenleving. Annie woont zelf in Kekerdom en was blij verrast met deze onderscheiding. zie de foto’s.

DSC_7455_Ans_Thijssen-Tissen_copy

Gemeentelijke erepenning voor mevrouw J.M. (Annie) Thijssen-Tissen
Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Ubbergen op woensdag 9 januari 2013 reikt  burgemeester Wilbers een gemeentelijke erepenning in brons uit aan een inwoner die zich buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt in de Ubbergse samenleving. Hiertoe heeft de gemeenteraad de ‘Verordening Eretekenen gemeente Ubbergen 2005’ vastgesteld. Tijdens de nieuwjaarsreceptie, die plaatsvindt in het Kulturhus van Kekerdom, wordt mevrouw Thijssen uit
Kekerdom rond 20.10 uur verrast met de onderscheiding. Mevrouw Thijssen ontvangt de oorkonde en de ‘erepenning gemeente Ubbergen’ in brons
vanwege haar belangeloze, arbeidsintensieve en zeer enthousiaste inzet voor de Ubbergse samenleving, gedurende vele jaren. In het bijzonder vestigen wij de aandacht op onderstaande activiteiten bij:
• Stichting Dorpshuis Kekerdom, waar zij lange tijd penningmeester is geweest
• Gemeente Ubbergen, waar zij zich meerdere jaren heeft ingezet als ouderenadviseur
• St. Laurentiuskoor te Kekerdom, waar zij meerdere jaren penningmeester is geweest
• Vrouwenbond te Kekerdom, waar zij ook meerdere jaren penningmeester is geweest
• Echtpaar Bernds, die zij tot hun laatste dagen verzorgd heeft
Bovenstaande activiteiten en vooral haar bijzondere inzet maken dat mevrouw Thijssen een opvallend en bindend persoon was en is in de Ubbergse gemeenschap. Door het aanbieden van de oorkonde en de ‘erepenning gemeente Ubbergen’ in brons getuigen wij dank en waardering voor haar niet aflatende inzet.