5 januari 2013

Nieuwjaarsparty Berg en Dal in Kerstendal 2013

Vrijdagavond was in gemeenschapshuis Kerstendal Berg en Dal de traditionele Nieuwjaars party. De eerste spreker was Huub Schuwer wijkverpleegkundige van ZZG Zorggroep Berg en Dal. Hij gaf aan dat zij sinds midden 2012 vanuit Kerstendal Berg en Dal en Heilig Landstichting bedienen, de functie van ZZG werden uitgebreid belicht. Peter Dekker voorzitter van de Dorpsraad sprak de intentie uit dat zij actiever aan de slag willen in 2013. Een bezoek van de burgemeester van Groesbeek staat gepland voor januari.  In 2012 zijn de vaste informatieborden in Berg en Dal geplaatst en de eerste burendag heeft in september plaatsgevonden. Hij heeft samen met Maurice Katzenbauer de site gepresenteerd; het digitale dorpsplein. Een website die de informatie van lokale clubs en verenigingen uit Berg en Dal bundelt. Zie ook www.dorpsplein-bergendal.nl. Als laatste sprak Jos Verstegen, voorzitter van de stichting gemeenschapshuis Berg en Dal. Hij blikte terug op 2012, waar de revitalisatie van het dorpshuis is gerealiseerd en inmiddels DOMINO en de Zorggroep een prima huisvesting hebben gevonden. De huiskamer is het project dat nu met medewerking van de gebruikers en initiatieven uit het dorp verder invulling moet krijgen. Hij vermeldde ook dat Pierre Philipsen en Fons Heems als bestuurslid terug zijn getreden. Jean Louis van Meteren en Ferdinand Pol zijn hen opgevolgd als penningmeester en voorzitter van de beheerscommissie. Ook is het bestuur bezig met een evaluatie omtrent het functioneren van het dorpshuis, met bewoners wordt in een klankbordgroep gewerkt aan suggesties en initiatieven. Ook de parkeerruimte behoeft uitbreiding, hierover is overleg gaande met de gemeente en de buren. Als laatste werd een toast uitgebracht op 2013 met champagne en daarna was er nog een gezellig samen zijn. zie de foto’s
.DSC_6580_Kerstendal

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.