4 januari 2013

Ooij ziet groen en geel

Eén keer in de veertien dagen is het normaal, dat de straten in Ooij groen gekleurd zijn. Dan staan namelijk de GFT afvalcontainers aan de straat die dan weer door de DAR geleegd worden. Zo ook vandaag maar na het vertrek van de DAR (of degene die voor hen het werk doen) bleken ineens vele groencontainers voorzien te zijn van een geel label, waarop diverse opmerkingen aangekruist waren. Zo werd in de meeste gevallen aangekruist, dat de container wel geledigd was, maar…… en dan volgden een aantal punten zoals: De container is niet op de juiste plek aangeboden of de container staat niet met de wielen en handvatten van de weg af.  De reden deze keer was, dat de containers met een automatische vuilniswagen werden geleegd, zoéén, waarbij alleen nog maar een bestuurder van het voertuig nodig is en de grijparm zijn werk doet. een rondje door het dorp leerde, dat bijna iedereen deze “gele kaart” had gekregen. Ook in Leuth bleken de containers veelvuldig verkeerd te staan maar in Kekerdom waren ze waarschijnlijk al aan deze situatie gewend, want daar stonden de containers allemaal goed. Daar ook was een “eenarmige vuilniswagen” van Dusseldorp (ingehuurd) actief. Voor veel bewoners van Ooij kwam deze actie van de DAR geheel onverwachts. Niemand wist dat de afval voortaan met deze “eenarmige bandiet”  zal worden opgehaald en in de nieuwe afvalwijzer van 2013 staat vermeld, dat de containers aan de rand van de straat gezet moeten worden met de handvattten naar de straat gericht. Dus net andersom. Vandaar deze mededeling. In het vervolg dus op de juiste wijze plaatsen, zodat Ooij (en Leuth) niet meer groen én geel hoeft te kleuren. Glimlach zie de foto’s.

DSC_6476_GFT

Zo staan ze verkeerd. Dit is inmiddels weer achterhaald. Ze staan wel goed op deze manier.