28 december 2012

Vandaag hoogste punt Rijn en Waal

De Rijn bij Lobith bereikt vandaag haar hoogste stand van 14.45 meter. Daarna zakt het water weer. De Waal in de Ooijpolder is nog niet zo hoog. In Erlecom werd vanmorgen een waterstand van 12.70 meter bereikt. Om een gevaar op te leveren kunnen er in ieder geval nog een paar meter bij. De Gallowayrunderen in de Bisonbaai hebben intussen de wat hogere gelegen plekken opgezocht (waar ze veelal oog in oog staan met wandelaars) maar er is nog geen reden om hen te evacueren en naar een andere plek te brengen. De wildbeheerders van FREE Nature houden het natuurlijk wel nauwlettend in de gaten. Ook de Oude Waal en omgeving is weer veranderd door het hoge water en levert weer mooie plaatjes op. zie de foto’s.

DSC_5268__Bisonbaai

Vanavond was in het journaal dat het peil niet hoger komt dan 14.00 meter bij Lobith.

En op 30 december kwam dit bericht.

zie ook artikel in Trouw

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.