18 december 2012

Konikpaarden uit Erlecom geevacueerd

Dinsdagmorgen zijn 31 Koniks uit de Erlecomse polder gehaald en overgebracht  naar de Groenlanden. Dit gebeurde, omdat het water in de Waal zo sterk wast, dat hun leefgebied onder water komt te staan. Overigens is dit niet vreemd, want het moet bijna elk jaar zo, maar vandaag hadden de Konikpaarden er geen zin in. Ze weigerden in eerste instantie om richting “kraal” te gaan, van waaruit ze naar de Groenlanden zouden worden overgebracht. Ze volgden hun leider, die steeds de andere kant op ging en daarbij het wassende water niet schuwde. Het is toch allemaal goed gekomen. De medewerkers van FREE hadden er wel een aantal uren werk aan. De kudde in de Erlecomse polder bestaat uit twee harems, waarvan de ene uit 28 Koniks bestaat, met twee leidende hengsten en de andere een “gewoon gezinnetje” is, hengst, merrie en een veulen. zie de foto’s.

DSC_2454_koniks

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.