11 december 2012

Brandweeroefening op de Erlecomsedam in Ooij

Vanavond vond in Ooij, op de Erlecomsedam bij de Radarpost een gezamenlijke brandweeroefening plaats, welke was georganiseerd door het vrijwilligerskorps van Ubbergen en werd uitgevoerd door de brandweerkorpsen van Millingen aan de Rijn en Groesbeek, gezamenlijk de brandweer van MUG. (Millingen, Ubbergen, Groesbeek) Op de dijk was een straatrace aan de gang, waarbij enkele auto’s met elkaar in botsing kwamen en van het talud afschoten. Daar werd een geparkeerde auto geraakt en één van de auto’s kwam terecht in een containerbak van de gemeente, waarin op dat ogenblik juist iemand aan het werk was. Deze kwam daarbij om het leven. De slachtoffers moesten uit hun auto’s worden bevrijd en daarbij werd ook nog een grote voorraad vuurwerk in één van de auto’s aangetroffen, hetgeen moest worden veilig gesteld. Voor alle betroken partijen een leerzame oefening. Een aantal van de gebruikte auto’s stond ’s middags al langs de dijk, waarbij het al op een ongeluk leek. Diverse voorbijgangers verkeerden al in de veronderstelling, dat er echt iets gebeurd was. zie de foto’s.
DSC_9923_brandweer

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.