4 december 2012

Pechvogel in Leuth

De vrijwillige brandweer van Groesbeek moest dinsdagavond uitrukken voor een automobilist in Leuth, die via een “sluipweggetje” langs de Botsestraat zijn uitlaat en benzinetank onder de auto had uitgereden. Deze weg is normaal d.m.v. een paaltje afgesloten voor motorvoertuigen, maar men had het paaltje plat gelegd en met vier personen in de auto was deze net te zwaar om er over heen te rijden. Daardoor raakten de uitlaat en de benzinetank beschadigd. Omdat de vrijwillige brandweer van Ubbergen en Millingen bezig waren met een oefening in Groesbeek, stond de wagen van Groesbeek stand-by in Beek en kwamen zij naar Leuth om er voor te zorgen, dat de gelekte benzine opgeruimd werd. En alles had weer te maken met het inmiddels bijna geïsoleerde dorp. Het betreffende weggetje was tot voor kort “open voor insiders” omdat een andere paal los in de grond stond en verwijderd kon worden. Maar ook dit werd weer door de wegbeheerder verhinderd, want onlangs is er een betonnen blok bijgeplaatst. De buurtbewoners, die dit als een “vluchtweg voor noodgevallen” zagen, waren daar niet blij mee. Iedereen kijkt reikhalzend uit naar de openstelling van het dorp, dat nu al zoveel weken last heeft van de werkzaamheden. zie de foto’s.

DSC_7140_Leuth