27 november 2012

Renovatie Kekerdomse ooievaarswoning.

Vorige week zaterdag 17 november is het oude ooievaarsnest in Kekerdom verwijderd. zie de foto’s. Om het nestwiel mee te kunnen nemen is de paal net onder de metalen bus doorgezaagd. Het nestwiel is overgebracht naar Jurrius in Kekerdom. Afgelopen vrijdag en zaterdag heeft Piet Campschreur zich bezig gehouden met het passend maken van de nieuwe nestpaal op de metalen bus van het nestwiel. De nieuwe paal is van Acaciahout dat zeer hard blijkt te zijn. Johan van Deelen en Kees van Kuppenveld hebben het nest opnieuw gevlochten met wilgentenen, die Johan en Harry Hampsink sneden in de bocht aan de Kekerdomse kant van de Polderweg. De voorbereidende werkzaamheden zijn nu gedaan en het nest kan binnenkort weer terug geplaatst worden in de Pastoriewei in Kekerdom. Het Kekerdomse nest stond daar sinds 2003 en heeft al diverse jonge ooievaars voortgebracht. En intussen bleek ook, dat niet alle ooievaars naar het Zuiden zijn vertrokken want er bevindt zich nog steeds een paartje in de omgeving van Kekerdom. zie de foto’s.

DSC_2770ooievaarsnest