25 november 2012

Sinterklaas komt per brandweerauto in Ooij

Omdat twee van zijn Zwarte Pieten niet meer van het dak af durfden komen had Sinterklaas zondagmorgen de brandweer van Ubbergen gealarmeerd om hem te helpen deze Pieten te redden. En zo kwam Sinterklaas zelf met de brandweerauto in Ooij aan in de van Steenstraat. In die straat zaten ook de beide Zwarte Pieten op het dak en met behulp van de ladder van de brandweer konden deze beide Pieten van het dak gehaald worden. Vervolgens ging de Sint, tijdens de storm, door met zijn rondgang door het dorp, waarbij hij zelf lekker warm in de brandweerauto kon zitten en zijn Zwarte Pieten o.a. op het dak van deze auto zaten. De rondgang door het dorp ging met muziek van de Ooijse Toekomst en de drumfanfare van schutterij Eendracht naar de sporthal Morgen Fit, waar de ontvangst van de Sint was. Daar kreeg de Sint een demonstratie van de kleinste leden van de plaatselijke korfbalvereniging en was er voor alle kinderen een cadeau. Overigens had de Sint geluk, dat de brandweer niet hoefde uitrukken voor stormschade, zoals dat in de rest van het land wel vaak moest.  zie de foto’s
DSC_3641_Sint_Ooij