22 november 2012

Voortgang werkzaamheden N840 in Leuth

De werkzaamheden aan de N840 in Leuth, Steenheuvelsestraat, zijn nog in volle gang. Vandaag werd er nog een granaat aangetroffen. Het  is een 3,7 inch granaat van Britse makelij . Het projectiel uit de Tweede Wereldoorlog is na de vondst in een speciale container verpakt en buiten het dorp gebracht. Daar wordt het op vrijdag brengt de Explosieven Opruimingsdienst de granaat ondergronds tot ontploffing op een veilige afstand van woningen en verkeer. Ook was het voornemen om te stoppen met de riolering bij de Hengemunde maar nu heeft men toch besloten om ook de wijk Hengemunde aan te sluiten op het nieuwe riool in de Botsestraat. Ook de archeoloog is nog steeds druk om alles in kaart te brengen en er werd zelfs een laag uit de vroege Middeleeuwen ontdekt. Vandaag ook was een journalist van de Gelderlander aanwezig, die zich het één en ander door de archeoloog liet uitleggen. Intussen wordt er door de bewoners nog steeds naar allerlei sluiproutes gezocht. Dat was ook de reden, dat er vanmorgen een lading zand voor de Morgenstraat is gestort. zie de foto’s.
DSC_2350_N840