21 november 2012

Schoorsteenbrandje Wethouder Burgerstee in Leuth

De bewoners van een woning aan de Wethouder Burgerstee in Leuth ontdekten woensdagavond, dat er brand was in de schoorsteen van hun woning. De brandweer werd gewaarschuwd en daarvoor kwam de vrijwillige brandweer van Millingen aan de Rijn naar Leuth. (Zij zijn het eerst aangewezen brandweerkorps voor Leuth) Voor de zekerheid werd ook de brandweer van Ubbergen gewaarschuwd, mede omdat Leuth op dit ogenblik slecht bereikbaar is. Ook de hoogwerker, welke in Groesbeek gestationeerd is, kwam ter plaatse en met behulp van deze hoogwerker werd de schoorsteen gecontroleerd. Daarbij bleek dat er zich nog een brandhaard in de pijp van de schoorsteen bevond. Deze pijp is door de brandweer gedemonteerd. Men hoefde niet meer te blussen. zie de foto’s.

DSC_2119_brandweer