21 november 2012

Bewonersbijeenkomst 55 plussers in Ooij

Zelfstandig blijven in Ooij.  Over het onderwerp “Zelfstandig blijven in Ooij”  discussieerden woensdagavond ruim honderd  belangstellenden in dorpshuis de Sprong te Ooij.  Alle 55-plussers uit Ooij waren voor deze bijeenkomst door de gemeente uitgenodigd en de organisatoren waren erg verrast over de grote belangstelling. De aanwezigen konden aan het eind van de bijeenkomst aangeven welke actiepunten zij het belangrijkste vonden. Dat waren: aanpassen van woningen, een zorgkaart, burenhulp en klussendienst en de toegankelijkheid en aanwezigheid van voorzieningen.  In 2013 zullen deze actiepunten worden ingevuld door de mensen zelf met ondersteuning van de gemeente, Oosterpoort en Zorggroep Zuid Gelderland (ZZG) .  Er werden veel formulieren ingeleverd, waarop men aan kon geven of men mee wilde werken aan de uitvoering van de actiepunten.  Meer informatie over het vervolg verschijnt binnenkort op de gemeentepagina in de Rozet. zie de foto’s.

DSC_2062_bewoners