13 november 2012

Peter de Snoo opvolger diaken Henk Nieuwenhuis

Henk Nieuwenhuis, tot voor kort diaken in de parochies Ooij en Leuth , wordt opgevolgd door diaken Peter de Snoo. Peter de Snoo zal op 9 december in de H. Hubertuskerk te Ooij worden geinstalleerd door pastoor Henk Janssen. Aanvang van de mis is 09.30 uur. Diaken de Snoo is woonachtig in Druten en is officieel al vanaf 1 oktober j.l aangesteld in deze parochies.

DSC_2894_diaken

Links Diaken Peter de Snoo, rechts Henk Nieuwenhuis

 

 

Kennismaking Diaken Peter de Snoo.

Nu ik de nieuwe diaken van uw parochie ben, wil ik mij kort aan u voorstellen.
Ik ben Peter de Snoo. geboren in Utrecht op 6 augustus 1950.
Sinds jaar en dag woon ik in Druten.
In 1971 ben ik gehuwd met Tonny van Leeuwen. We hebben twee kinderen van 37 en 39 jaar oud.
Van beroep ben ik zelfstandig administrateur. Vlak na mijn 50e verjaardag heb ik de wijding van het diakenambt mogen ontvangen. Vanaf die datum ben ik werkzaam geweest in de Gemeente West Maas en Waal. Mijn verjaardag – 6 augustus – is tevens de feestdag in de kerk van de gedaanteverandering van de Heer. Ik moet daar vaak aan denken, omdat mijn roeping tot het diakenschap een late is geweest. Het was mijn gedaanteverandering. Zelf denk ik dat het zaadje al heel lang in mij geplant was, maar dat het tijd, veel tijd nodig had om tot bloei te komen en zoals ik van de Heer gewend ben: altijd op het juiste moment.
Wat stel ik nog meer voor? Dat hoor ik later graag van u. Ik wil me klein maken om samen met u op weg te gaan in vreugde en verdriet. Waarom wil ik me klein maken?  Een mens is het grootst op mijn knieën.
Ik kijk er naar uit om u te ontmoeten!

 

Peter de Snoo – diaken –