11 november 2012

Afscheid diaken Henk Nieuwenhuis in Ooij

Nadat hij zaterdagavond al in de H. Remigiusparochie in Leuth afscheid had genomen was het vandaag de beurt aan Ooij om afscheid te nemen van diaken Henk Nieuwenhuis en zijn vrouw Diny. Henk is 15 jaar als diaken werkzaam geweest waarvan 13 jaar in de parochie van Leuth en in de H. Hubertusparochie te Ooij. Daarbij heeft hij veel goed werk verricht en de harten van veel parochianen veroverd, zoals bleek bij zijn afscheid in Ooij. In de Hubertuskerk werd dit afscheid gevierd met een H. Mis met drie heren (pastoor Henk Janssen, pastor Rudolf van Dijk en diaken Henk Nieuwenhuis) onder aanwezigheid van de schutterij Eendracht met de drumfanfare en carnavalsvereniging De Deurzakkers en vele belangstellenden. Muzikale medewerking werd verleend door het koor Encore o.l.v. Monique Schel, het Groot Gemengd Koor o.l.v. Willem Wijnakker en als organist Joseph Steenbrink en het Seniorenkoor o.l.v. Geert Kummeling met Jan de Graaf op het orgel. In zaal De Vink werd vervolgens de afscheidsreceptie gehouden, voorafgegaan door een muzikale en vendelhulde door muziekvereniging De Ooijse Toekomst en schutterij Eendracht. Het gemengd koor van de Ooijse parochie zong hem tijdens de receptie toe met een zelfgemaakt hommage aan Henk Nieuwenhuis. zie de foto’s.

DSC_2538_Henk_Nieuwenhuis