10 november 2012

Rampenoefening ziekenhuizen.

De drie Nijmeegse ziekenhuizen  (waarvan de St. Maartenskliniek in de gemeente Ubbergen ligt) en defensie oefenden  deze zaterdag een rampensituatie met als scenario een ontplofte bom en schietpartij in de bossen van Heumensoord. Daar zorgden militairen van de geneeskundige troepen voor de eerste opvang en behandeling van slachtoffers. Ziekenhuizen vingen deze vervolgens op bij hun eigen eerste hulp.Het scenario met de ontplofte bom en een schietpartij werd nagespeeld door vrijwilligers inclusief geënsceneerde schotwonden, schaafwonden en ander letsel. Door de hele stad reden militaire ambulances. Zo ook naar de Stt. maartenskliniek, waar de fotoreportage werd gemaakt. Het doel van de oefening was het trainen van de samenwerking tussen defensie en ziekenhuizen (UMC St Radboud, Cansisius-Wilhelmina Ziekenhuis en Sint Maartenskliniek). Gemeente en veiligheidsregio leverden ook een bijdrage in de coördinatie. Er waren in totaal 850 mensen bij de oefening betrokken. Op de St. maartenskliniek werd ook de familie van de slachtoffers opgevangen, waarbij er zich soms heftige, realistische situaties voor deden. zie de foto’s.

DSC_1469_St_maartenskliniek