8 november 2012

Buitenbranden in Leuth

De brandweer van Millingen aan de Rijn moest vanmorgen omstreeks 10.30 uur uitrukken voor een melding van een buitenbrand langs de Botsestraat in Leuth. Daar aangekomen bleek het te gaan om twee bergen snoeihout en ander afval, dat door de eigenaar van de grond was aangestoken. Een derde berg lag nog klaar om aangestoken te worden. Voor de brandweer was er geen eer aan te behalen en die zijn onverrichterzake teruggekeerd naar
Millingen. Wel voor de handhavende ambtenaar  van de gemeente Ubbergen, die eveneens ter plaatse was gekomen. I.s.m. de politie wordt er proces-verbaal tegen de eigenaar opgemaakt, i.v.m. stoken zonder vergunning. Snoeihout mag, mits er een vergunning is aangevraagd, wel worden verbrand in het buitengebied van Ubbergen zie de foto’s.
DSC_1176_afvalbrand_copy