7 november 2012

Reusensestraat in Leuth nu echt open.

Vanmiddag is de Reusensestraat in Leuth open gegaan voor de bewoners van de Hengemunde in Leuth, die anders niet hun woonwijk kunnen verlaten, als gevolg van de werkzaamheden aan de Steenheuvelsestraat-Botsestraat. De eigenaar van de weg had bezwaar gemaakt tegen de openstelling van deze weg, omdat hij en de mede bewoners niet waren ingelicht over de openstelling en zij vreesden voor overlast. Ze gingen er ook van uit dat er vrachtverkeer over deze smalle weg zou gaan rijden, maar dat gebeurt niet, of bij hoge uitzondering. Er zijn nu goede afspraken gemaakt tussen de eigenaar van de weg en de uitvoerder van de provincie en dat leidde er vanmiddag toe, dat de paaltjes verwijderd zijn er er autoverkeer mogelijk is. Tot halverwege de middag stonden er nog twee verkeersregelaars bij de Hengemunde om het verkeer veilig van en naar het Kerkplein te loodsen, maar na de andere openstelling, konden de borden weer goed gezet worden en is er op beide wegen, de Hengemunde en de Reusensestraat, éénrichtingsverkeer in en uit de wijk. zie de foto’s.
DSC_1203_Hengemunde