7 november 2012

Omleiding Leuth ook via Reusensestraat

Werkzaamheden N840 (tussen Beek en Millingen aan de Rijn)

Op maandag 27 augustus startte de werkzaamheden aan de N840 tussen Beek en Millingen aan de Rijn. De werkzaamheden duren naar verwachting vier maanden. In die periode zijn steeds verschillende delen van het traject afgesloten. Regelmatig informeren wij u hier de komende periode over via WFM, De Rozet, www.gelderland/840.nl en http://www.ubbergen.nl/. Nieuw asfalt: Het is de bedoeling dat de hele Steenheuvelsestraat voor Kerst voorzien is van asfalt, daarom is sinds 5 november gestart met het verwijderen van asfalt. Sindsdien zijn er ter plekke verkeersregelaars aanwezig in de wijk. Omleiding wijk Hengemunde: De Bredestraat is de enige toegang tot het dorp Leuth. Gemeente en provincie menen dat eenrichtingsverkeer -via de Spar de wijk in en via de Reusensestraat de wijk uit- de beste oplossing is. Het sluipverkeer vanuit Millingen aan de Rijn en Kleve wordt op deze wijze volledig geweerd, waardoor de Bredestraat voor een groot deel wordt ontlast en beter begaanbaar is. De brief met informatie over de werkzaamheden en omleiding viel helaas door omstandigheden pas zaterdag bij bewoners in de bus. Mede hierdoor is vrijdag (toen de palen op de Reusensestraat verwijderd zouden worden) onduidelijkheid ontstaan bij bewoners van de Reusensestraat. Zij hebben maandagmiddag een petitie tegen de gekozen omleidingsroute aangeboden aan de burgemeester. Ook hebben zij alternatieve omleidingsroutes aangekaart. Dit is dinsdag besproken in de B&W vergadering, waarna het college heeft besloten de route in te stellen volgens plan: eenrichtingsverkeer via de Spar de wijk in en via de Reusensestraat de wijk uit. Het standpunt van de bewoners is begrijpelijk, maar in goed overleg met hen is nu besloten dat de palen op de Reusensestraat op woensdag 7 november verwijderd worden. Vanaf deze datum is de officiele omleiding dus van kracht. Vrachtverkeer is verboden op de Reusensestraat en ook voor werkverkeer (vanuit de Steenheuvelsestraat) is het verboden de wijk in te rijden.

DSC_0643_Leuth

Woensdagmorgen was de Reusensestraat nog afgesloten en werd het verkeer in de hengemunde tweezijdig door verkeersregelaar geregeld. 

Vragen?

Heeft u vragen? In het directieverblijf aan de Botsestraat 45a in Kekerdom is op:

  • 13 november
  • 27 november
  • 11 december

Van 16.00 tot 18.00 uur een inloopspreekuur waar u van harte welkom bent.

Uiteraard kunt u ook contact opnemen met de opzichter van de provincie, de heer R. Straten onder nummer 026- 3599272 (Let op: nummer is gewijzigd)