7 november 2012

2CVCLUB TE GAST BIJ 2CV4U IN ERLECOM

Er waren wel héél veel vreemde eenden in de bijt bij de vrijwilligersgarage 2CV4U , in de Ooijpolder.  Afgelopen zondagmiddag onder een mooie herfstzon, streek een vlucht van tweeëndertig antieke eenden neer op het pleintje voor de vroegere Vakgarage van Raaij te Erlecom. De 2CV-garage had haar deuren geopend voor een tussenstop tijdens de  jaarlijkse speurtocht van de Deux Cheveaux Club Nederland. De rallyrijders konden zien wat ze daar allemaal in huis hebben, na anderhalf jaar van opbouw en restauratie van 2CV-oldtimers. Er werd veel bewonderd en veel gevraagd, ervaringen en onderdelen werden uitgewisseld. De rally was die morgen gestart na een ontbijt in de Garage van Hans Raaymaker in Wijchen en ging daarna door de mooiste buitengebieden rondom Nijmegen en de Ooijpolder naar het eindpunt in Café De Teersdijk, met drankjes en prijzen op de goede afloop.

HPIM2056_2cv4you

2CV4U is een  werkoriëntatiebedrijf opgezet voor jongeren zonder baan of studie die in het kader van de Wet Investeren in Jongeren door de gemeenten worden geplaatst. Met investeringen uit eigen middelen en ook met financiële ondersteuning van START FOUNDATION kon men van start gaan. In de garage worden Lelijke Eenden gerenoveerd, van roestbak tot een oldtimer in staat van nieuw. Het bedrijfje wordt gerund op non-profit basis door parttime, veelal gepensioneerde, vrijwilligers.  2CV4U beoogt vooral professionele begeleiding van de deelnemers zonder een hobbyclub te zijn. Een mooi compliment daarbij is het feit dat de brancheorganisatie Innovam, 2CV4U inmiddels heeft gecertificeerd als officiële ‘leerwerkplek’

Stichting 2CV4U, Erlecomseweg 42, 6577JC Erlecom – Tel. 06 40 21 99 02 – www.2cv4u.nl