4 november 2012

20492 Euro voor Glazen Thuisactie in Nijmegen

De driedaagse Glazen Thuis-actie voor het Ronald McDonaldhuis in Nijmegen heeft 20.492 euro opgebracht. “Daar zijn we superblij mee”, zegt Niels van den Akker van de junior kamer (JCI, een club van ondernemende veertig-minners) in Nijmegen, mede-organisator van het evenement. “Het bedrag kan natuurlijk nooit hoog genoeg zijn, maar het is een mooie stap voor het Ronald McDonaldhuis.” Frowijn van het Ronald McDonaldhuis laat weten het bedrag ‘een fantastisch resultaat’ te vinden. Het Glazen Thuis stond de afgelopen drie dagen in de Markenstraat op de hoek bij het Koningsplein in Nijmegen.  In de onmiddelijke nabijheid was ook een kunstijsbaan aangelegd, waar men voor dit goede doel kon schaatsen. zie de foto’s

DSC_0161_Glazen_Thuis

Vrijdag 2 en zaterdag 3 november van 9.00 tot 20.00 uur, 
zondag 4 november van 9.00 tot 17.00 uur.

Op vrijdag 2 november opent burgemeester Bruls van Nijmegen het Glazen Thuis aan het einde van de Marikenstraat. Sponsorevent Het Glazen Thuis vindt plaats in het eerste weekend van november met veel acties, activiteiten en optredens. De Marikenstraat wordt omgebouwd tot een winters decor en op het plein bij Lux kan iedereen het hele weekend schaatsen op de schaatsbaan. De opbrengst van Het Glazen Thuis is bestemd voor het Ronald McDonald Huis Nijmegen.

Aan het event werkt een groot aantal bekende Nederlanders en Nijmegenaren mee. Vandaag werd bekend dat de Romijnders Devils op zaterdag twee keer een schaatsclinic gaan geven. Daarnaast zijn onder meer Jochem van Gelder, Ron Bons, N.E.C.’s mascotte Bikkel, The Matrixx-dj Brian Loui John, coverband The Craft, de clown Ronald McDonald en Junior Songfestivalwinnares Rachel te zien en te horen.

Vanuit Het Glazen Thuis én vanaf de schaatsbaan verzorgt RTV Nijmegen live uitzendingen, en op de schaatsbaan is er voor het publiek de hele dag veel te doen. Basisschoolleerlingen presenteren hun sponsoracties op vrijdag, op zaterdag is er Fashion on Ice en Glazen House party, en op zondag is er muziek met The Craft en Rachel. Verder kan er het hele weekend tegen een donatie geschaatst worden op de schaatsbaan.
Iedereen die een aankoop doet in de Marikenstraat kan zijn donatieticket ter waarde van 50 eurocent in de donatiebrievenbus bij Het Glazen Thuis doen. De donatiebrievenbus is het gehele weekend geopend voor grote en kleine giften, evenals het rekeningnummer van Het Glazen Thuis.

Op zondag vanaf 16.45 uur wordt de opbrengst van het event bekendgemaakt vanuit Het Glazen Thuis. Het Glazen Thuis wordt georganiseerd door JCI Nijmegen, de Marikenstraat, RTV Nijmegen en LUX, en wordt door meer dan twintig bedrijven in de regio Nijmegen gesponsord.

Het Ronald McDonald Huis in Nijmegen biedt een thuis aan ouders van zieke kinderen die opgenomen zijn in het UMC St Radboud. Het bieden van een veilig gevoel aan ouders en kinderen is voor de samenwerkende organisaties een hoge inzet waard.

Het event vindt plaats rondom de Marikenstraat, op vrijdag 2 en zaterdag 3 november van 9.00 tot 20.00 uur en op zondag 4 november van 9.00 tot 17.00 uur. Informatie over het sponsorevent, het doel, het programma en de acties is te vinden op www.hetglazenthuis.nl