31 oktober 2012

Boerderij de Woenderskamp in Lent verhuist 700 meter

De voorbereidende handelingen duren al diverse maanden, maar vandaag is men echt begonnen met de voorbereidingen voor het verplaatsen van de historische boerderij van weervrouw Margot Ribberink en haar man Servaas van Elteren. De Lentse boerderij de Woenderskamp,  wordt donderdag in zijn geheel verplaatst naar een locatie 700 meter verderop. Vandaag al werd de boerderij, met enige vertraging, hydraulisch opgetild naar een hoogte van 1,5 meter. Morgenvroeg schuiven de mammoetopleggers met hun vele wielen onder de boerderij en dan gaat het beginnen. De oude boerderij “De Woenderskamp, welke dateert uit 1850, gaat verhuizen, met de hele inboedel, die bij een normale verhuizing in dozen en noppenfolie wordt verpakt, aan boord. Dat gebeurt zodanig, dat er niets kapot hoeft te gaan. De boerderij moet wijken voor de aanleg van de nieuwe weg naar de Nijmeegse stadsbrug, de Oversteek, en het echtpaar heeft voor het verplaatsen van de boerderij gekozen. zie de foto’s.
DSC_8133_Woendeskamp
8 jaar geleden (25 mei 2004) is aan de andere kant van de N325 in Lent een soortgelijke operatie geweest. Toen is er ook een huis van Jan Buurman een paar honderd meter op deze wijze verplaatst.