26 oktober 2012

Verhalenroute Holthurnsche Hof in Berg en Dal geopend.

Donderdag 25 oktober werd in Berg en Dal de verhalenroute Holthurnsche Hof officieel geopend. Bij aankomst kregen de genodigden in nabijheid van 2 heuse Romeinse  soldaten, een heel speciaal anijs/kruidendrankje aangeboden. De koffie werd “geserveerd” (stond nl op tafel)  met een echt Romeins koekje Een van de aanwezige sprekers was de wethouder van Groesbeek, Theo Giesbers. Na het officiele gedeelte ging het gezelschap, vergezeld van een gids, naar de “start” van de uitgezette route. De wandelroute is goed te combineren met het Pieterpad en de N 70 natuurroute. De route is 6 km. Wandelschoenen is wel een pree ivm de hoogtes en dalen. Onderweg maken kijkkasten en infopanelen het verleden zichtbaar en de aanwezige afgravingen maken het verleden zelfs tastbaar. De leem die eruit vrijkwam werd gebruikt als grondstof voor de Romeinse pottenbakkerij. Marian Seegers maakte de foto’s. zie de foto’s

holthurn_verhalen_route_opening_25-10-2012_026