25 oktober 2012

Raad van State wijst bezwaren bewoners Ooijse Bandijk af.

De Raad van State in Den Haag heeft woensdag de bezwaren verworpen van een aantal bewoners van de Ooijse Bandijk in  Ooij tegen de zand – en grindwinning in de Bemmelse Waard tegenover hun woningen. Deze bewoners vinden dat de provincie Gelderland veel te soepel is geweest bij de vergunningverlening aan het zand- en grindbedrijf DOS, dat aan de overkant van de Waal een haven heeft aangelegd. De provincie zou onvoldoende rekening hebben gehouden met de herrie die de activiteiten van DOS kunnen veroorzaken. DOS  zou zoveel lawaai veroorzaken,  dat de bewoners aan de overkant van de Waal er last van hebben. Ze vroegen de Raad van State enkele maanden geleden om de vergunning van de provincie voor het bedrijf te vernietigen. Tijdens de zitting bij het rechtscollege wezen deze bezwaarmakers erop,  dat DOS de geluidsnormen van de gemeente Lingewaard overschrijdt. De Raad van State oordeelt nu echter dat de provincie bij de vergunningverlening zich mag baseren op geluidsvoorschriften die ruimer zijn dan die van de gemeente. De foto is uit 2010 bij de start van de haven.

DSCF4809havenGroenlanden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.