10 oktober 2012

Schapen gestolen in Bimmen

Uit een weiland in het Duitse dorp Bimmen, net over de grens bij Millingen aan de Rijn, zijn in de afgelopen dagen 50 schapen gestolen. Dat meldt de Duitse politie. De politie denkt dat de zaak te maken heeft met recente schapendiefstallen in de Bommelerwaard en de Ooijpolder. Daar werden in totaal meer dan 500 schapen uit weilanden gestolen. Volgens de politie waren de gestolen schapen in Bimmen drachtig. Ze verdwenen tussen zondag en dinsdag. Waarschijnlijk zijn de schapendieven weggereden met een groot voertuig. Het gaat om Duitse zwartkopschapen en Rhönschapen. De politie vermoedt dat de zwangere schapen zijn gestolen voor de slacht. “Misschien worden ze meteen geslacht, maar het kan ook zijn dat de dieven daarmee wachten tot de lammetjes zijn geboren”, aldus een woordvoerder.Maar in Ooij wordt verteld, dat iemand uit Millingen tijdens zijn wandeling met de hond de dieven gezien heeft en dat ze daarna zijn aangehouden.