2 oktober 2012

Ilse de Lange kiest voor Paul van Ernich

De kunstschilder Paul van Ernich uit Kekerdom heeft meegedaan aan het televisieprogramma “Sterren op het doek” van omroep MAX. De Bekende Nederlander die geportretteerd moest worden door drie schilders, was Ilse de Lange. Ze poseerde voor hen in theater ”De Vorstin”te Hilversum. Onderwijl werd zij geinterviewd door Hanneke Groenteman. Ilse was zichtbaar aangedaan door het gesprek. Ze vertelde over het recente overlijden van haar vader. Mede hierdoor kregen de kunstenaars tijdens deze poseersessie een andere kant van Ilse te zien. “We zagen Ilse die dag van twee kanten: enerzijds de spontane, energieke, opgewekte en vooral open Ilse, en anderzijds de meer ingetogen, serieuze kant van haar. Die laatse trof me enorm en ik heb besloten in dit schilderij die zijde van Ilse te belichten. “aldus Paul. Na het uitwerken van het portret in zijn atelier werd zijn werk samen met dat van de andere twee schilders onthuld door Hanneke in het rijksmuseum te Enschede. Vanavond werd het programma uitgezonden en daarin zagen we hoe Ilse koos voor het portret wat Paul van haar maakte. Het programma is nog te zien op : uitzending gemist: Sterren op het Doek”omroep MAX. voor meer informatie: www.paulvanernich.com

Ilse_en_Paul_bij_t_winnend_portret

Ilse en Paul bij het winnende portret.