30 september 2012

Nieuw stopverbod Rietvoornstraat in Ooij

DSC_6550_gele_streep

Sinds de afgelopen week is er in de Rietvoornstraat in Ooij een nieuw stopverbod gekomen. Over een afstand van een aantal meters is er tegenover de parkeerplaatsen aan die straat een gele streep op de stoeprand geplaatst, welke aangeeft, dat daar niet meer gestopt mag worden. Hierdoor kunnen de automobilisten gemakkelijker vanaf de parkeerplaatsen de rijbaan op rijden. Een nadeel is echter, dat zelfs de bewoners niet meer voor hun eigen deur mogen stoppen. Het verschil tussen een doorgetrokken streep en een onderbroken streep is, dat bij de laatste wel gestopt mag worden voor het uitladen van goederen en het in- en uitstappen van personen. Een z.g. parkeerverbod. De gemeente Ubbergen blijkt echter niet op de hoogte te zijn van het aanbrengen van deze gele streep. Waarschijnlijk is het illegaal gebeurd en moet deze weer verwijderd worden. zie de foto’s.