29 september 2012

Politieonderzoek na aantreffen dood persoon in Ubbergen

Ubbergen, 29-09-2012 • In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 01.30 uur, gingen politieagenten na een melding poolshoogte nemen bij een woning aan de Rijksstraatweg. Binnen troffen zij een persoon aan die bleek te zijn overleden. De politie startte onmiddellijk met een onderzoek. Een PD-unit staat bij de betreffende woning en er vindt uitgebreid sporenonderzoek plaats. De politie gaat ervan uit dat de persoon door geweld om het leven is gekomen. De identiteit van het slachtoffer is nog niet vastgesteld. Er is een rechercheteam geformeerd dat verder onderzoek doet. (Bron: Regiopolitie Gelderland-Zuid.) zie foto’s
DSC_6500_Ubbergen
zie artikel in de Gelderlander.

Voortgang rechercheonderzoek. Verdachte aangehouden.
Ubbergen, 29-09-2012 • In het rechercheonderzoek naar de aangetroffen dode persoon in een woning aan de Rijksstraatweg is een verdachte aangehouden. Het gaat om een 55-jarige inwoner van de gemeente Ubbergen.

De 55-jarige man zit ingesloten en wordt uitvoerig verhoord over zijn mogelijke betrokkenheid bij de dood van het slachtoffer. Hij is inmiddels in verzekering gesteld. Over de identiteit van het slachtoffer kunnen nog geen nadere mededelingen worden gedaan.

De politie is zaterdag de hele dag bezig geweest met sporenonderzoek in en rond de woning. Meerdere zaken zijn voor verder onderzoek in beslag genomen. Ook is er buurtonderzoek gedaan. Uit het onderzoek tot nu toe blijkt dat het slachtoffer door geweld om het leven is gekomen. Een rechercheteam onderzoekt de toedracht.(Bron: regiopolitie Gelderland-Zuid)

Update 011012  Ubbergen, 01-10-2012 • De identiteit van het slachtoffer dat in de nacht van vrijdag op zaterdag in een woning aan de Rijksstraatweg door geweld om het leven is gekomen, is maandagmiddag vastgesteld. Het gaat om een 56-jarige bewoner.Er is zondag bij het NFI sectie verricht op het lichaam van het slachtoffer. Na afronding van het sporenonderzoek, waar de sectie deel vanuit maakt, kon maandag de confrontatie plaatsvinden en is de identiteit definitief vastgesteld. De 55-jarige verdachte, medebewoner en levenspartner van het slachtoffer, die zaterdag in deze zaak is aangehouden, zit nog steeds vast en wordt verhoord. In deze fase in het onderzoek kunnen nog geen nadere mededelingen worden gedaan over de doodsoorzaak en toedracht. De verdachte wordt dinsdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Het rechercheteam zet het onderzoek onverminderd voort. (Bron: Politie Gelderland-Zuid)