25 september 2012

Ooijt in Concert op 10 november a.s.

Poster_ooijt_in_concert_Definitief_2

Muziekvereniging Ooijse Toekomst uit Ooij geeft op Zaterdag 10 November een uniek themaconcert waar wij u van harte voor uit willen nodigen.

 

 

Op deze avond passeert de geschiedenis van Ooij in Beeld en geluid. Samen met diverse gast artiesten zal Muziek vereniging Ooijse Toekomst bekende nummers uit de vorige eeuw uitvoeren. Tijdens deze nummers zal beeldmateriaal getoond worden op een groot scherm uit de betreffende tijd.

De avond wordt gepresenteerd door Hans Jacobs en Wim Ebben die tussen alle nummers door anekdotes vertellen en a.h.v. foto’s herinneringen op zullen roepen. Het wordt een non-stop voorstelling waarbij muziek, beelden en verhalen naadloos in elkaar overlopen zodat het een gevarieerd geheel wordt.

We beginnen de avond om 20.00 in Dorpshuis de Sprong met muziek en verhalen uit de jaren 20. Vervolgens gaan we via een swingend jazz nummer richting de tijd dat de 2e wereld oorlog begon. Met muziek van Soldaat van Oranje en vele foto’s uit die tijd zal menig herinnering opgeroepen worden.

Hierna zal onze eerst gast, Robbie Weijers, met een medley van bekende Elvis nummers uit de jaren 50 het podium betreden. Begeleid door de voltallige Ooijse toekomst zal hij de rock’n roll tijd doen herleven. De jaren 60 zijn een geweldige voedingsbodem geweest van mooie muziek en van de opbouw van Ooij. Een periode dus om flink bij stil te staan. Uit deze tijd mogen de Beatles en de Rolling Stones natuurlijk niet ontbreken. Van deze bands zullen de meest bekende nummers gespeeld worden. Tussen deze nummers door zal de close harmoy groep friends hun versie van Blowing in the wind te horen brengen. Als we in de jaren 70 beland zijn zullen zij ook een swingende versie van Late in the evening, van Paul Simon, ten gehore brengen.

Ook uit deze tijd zullen we bridge over troubled water spelen dat gezongen wordt door Robbie Weijers in de Elvis uitvoering. Hierna zal de Band Timeshake een spetterende uitvoering van Proud Mary, van Tina Turner, ten gehore brengen. Aangevuld met live blazers van Ooijse Toekomst. Vervolgens zal Gerben Wulterkens een Nederlandse vertaling zingen van the River van Bruce Springsteen. In dit nummer zal de band van Ooij met de Waal bezongen worden. Uit de jaren 80 zal Ferdie Wulterkens het nummer Over de Muur van klein orkest uitvoeren. Arnoud van de Ven zal het wel bekende “i can see clearly now” van Lee Towers samen met Ooijse Toekomst uitvoeren. Een vertaling van My  Hometwon van Bruce Springsteen, in een Nederlandse vertaling, zal de jaren 80 afsluiten.

Het toepasselijk laatste nummer, Just wanna dance the night away, van the Mavericks zal gespeeld worden door de band Timeshake. Een swingend nummer uit de jaren 90 waarbij ook weer live blazers hun medewerking zullen verlenen.

De band Timeshake zal vervolgens de avond voortzetten met heerlijke dans en feestmuziek waarbij we hopen tot in de kleine uurtjes door te feesten en er met z’n allen een gezellige avond van maken. Hierbij is natuurlijk veel gelegenheid om met oude bekende of nieuwe dorpsgenoten bij te kletsen onder het genot van een drankje en goede muziek!

Wij hopen u te mogen ontmoeten op Zaterdag 10 November 2012 om 20.00 in Dorpshuis De Sprong.