24 september 2012

Maarten Rutten nieuwe schutterskoning in Leuth.

Tijdens het jaarlijkse koningschieten van schutterij de Vriendenkring in Leuth schoot Maarten Rutten met het 179e schot de vogel naar beneden, waarmee hij zich verzekerde van de titel “schutterskoning 2012-2013”. Samen met zijn partner Nancy zullen zij tijdens de komende kermis in het eerste weekend in oktober tot schutterskoning en koningin gekroond worden. Zij volgen dan het huidige koningspaar Marian Jansen en haar partner Jack Hermsen op . Bij de jeugd was het Jelle Seegers, die met het 64e schot de vogel naar beneden schoot en daarmee de jeugdkoning voor het komende seizoen wordt.  Andere prijzen waren bij de senioren voor Johan Menting (kop, 92e schot), Leo Hoenselaar (rechter vleugel, 49e schot) en Henri Lemmers (linker vleugel, 41e schot). Bij de jeugd was het Jelle Seegers, die bij het 6e schot al de kop er af schoot, gevolgd door Tim Feijen met de linker vleugel (88e schot) en de rechter vleugel. (113e schot). Herman Leensen maakte de fotoreportage. zie zijn foto’s.
lP9238763_koningspaar_Leuth