24 september 2012

Burendag op het Hamersveld in Berg en Dal.

Zondag werd de Nationale Burendag gehouden op het Hamersveld in Berg en Dal. Verschillende verenigingen hadden de handen ineen geslagen en hadden activiteiten georganiseerd om de “buren” wat beter te leren kennen. Zo presenteerde het restaurant van verzorgingshuis De Vijverhof zich en bleken de bewoners van de Vijverhof ook nog goed te kunnen zingen. Er was gelegenheid om leuk op de foto te komen en kon je bij de tennisvereniging uitzoeken of je in de wieg gelegd bent voor een nieuwe Federer. Muziekvereniging Edelweisz liet de bezoekers op een bijzondere manier kennis maken met de muziek en natuurlijk ontbrak het springkussen niet. Domino liet zien hoe de kinderen op een originele, actieve manier bezig gehouden konden worden. Van te voren had de Titus-Brandsma school al de nodige aandacht aan 23 september  besteed en Kerstendal zorgde voor de barbecue. De Dorpsraad presenteerde het nieuwe digitale dorpsplein en er was aandacht voor  jongeren tussen 12 en 15 jaar, waar een lekker “chill-hoek” voor was ingericht waar tevens van de gelegenheid gebruik gemaakt werd om met hen van gedachten te wisselen over een permanente tienerhuiskamer en de wensen daaromtrent. Maar ook lieten verschillende particulieren zien wat hun grootste hobby is. Het werd een “Burendag” die gedragen werd door vele Berg en Dallers voor veel Berg en Dallers. Erik Nielen en Marian Seegers maakten er foto’s van. Zie de foto’s van Erik. Zie de foto’s van Marian.

IMG_4750_Burendag