18 september 2012

Ooijse schutterij naar Nutterden

Voor de 27e keer bracht de Ooijse schutterij Eendracht maandagavond een bezoek aan de kermis- en schuttersfeesten van de AGS (Algemeine Schützen Gesellschaft) in Nütterden. Na een rondgang door het dorp (de Festzug) waar de Ooijse schutterij voorop liep, werd op het nieuwe sportveld van Nütterden een vendelhulde gebracht voor het zittende koningspaar Theo en Maria Elbers, dat het afgelopen jaar voor de tweede opeenvolgende maal het Koningspaar van Nütterden was. In de feesttent werden het nieuwe koningspaar (deze keer een koningin) Carmen en Wilhelm Killewald geïnstalleerd en werd afscheid genomen van het oude koningspaar alsmede van de jeugdprinses Doreen Ingenbleek en haar prins Christoph Jansen. Daar ook werd de nieuwe prinses, Jennifer Müller geïnstalleerd, die bij het prinsenschieten de winnares werd. Haar prins is Jens Boskamp. Het nieuwe koningspaar is overigens ook niet onbekend in de Nuuterdense schuttersclub. Zij waren al twee keer eerder koningspaar van de AGS. Zie de foto’s. (komen nog meer)

DSC_8956_ASG_Nutterden