16 september 2012

Pastoor Norbert Swagemakers geinstalleerd.

Zaterdagavond was de installatieplechtigheid van de zeereerwaarde heer Norbert Swagemakers als pastoor van de parochie Heilige Drie-eenheid in de Lourdeskerk, welke de centrale parochiekerk is van de parochie Heilige Drie-eenheid. Als bisschop van dit bisdom ging Mgr. Hurkmans in de plechtige Eucharistieviering voor. Deze parochie werd op 1 juni opgericht en is tot stand gekomen door samenvoeging van de voormalige  Emmausparochie, de pastorale eenheid Heilige Drie-eenheid en de Verrijzenisparochie. De nieuwe parochie omvat zes kerken, t.w. Kruispuntkerk, Pauluskerk, Lourdeskerk, Groenestraatkerk, kerk in de Heilig Landstichting en kerk van Berg en Dal. Pastoor Swagemakers was op 1 januari 2010 al benoemd tot pastoor van een aantal parochies, maar na samenvoeging is deze nieuwe parochie ontstaan. De foto is van de installatie in 2010.

DSCF5743_pastoor_Swagemakers

 

 

1024×768

Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE

Een deel uit de uitnodiging:

De parochie Heilige Drie-eenheid zal in de komende jaren groeien tot een eenheid met meerdere kerklocaties, hoewel er ook rekening mee gehouden moet worden, dat op enig moment van enkele kerken afstand wordt gedaan.

Om de parochie in deze ontwikkeling te helpen, is er een bestuur dat bestaat uit de pastoor, die vanuit zijn functie voorzitter is, vice-voorzitter, secretaris, penningmeester, bestuurder beheer onroerend goed, bestuurder personeel & organisatie en bestuurder communicatie. Het bestuur zal worden bijgestaan door teams rond de kerkgebouwen. Het pastoraal team, bestaande uit twee priesters, een diaken en een pastoraal werker, zal in samenwerking met pastoraatsgroepen en werkgroepen zorg dragen voor de activiteiten en het leven van de geloofsgemeenschap.

Formeel wordt alleen de pastóór van de parochie geïnstalleerd. Informeel kan deze liturgische plechtigheid ook gezien worden als de installatie van het pastoraal team en het bestuur van de nieuwe parochie. Het is een markant moment in de geschiedenis van de kerk in Nijmegen-Zuid.

Om dit bijzondere gebeuren te accentueren en zoveel mogelijk mensen in de gelegenheid te stellen daarbij aanwezig te zijn, zal er voor deze ene keer op zaterdagavond 15 september in de parochie Heilige Drie-eenheid alléén in de Lourdeskerk de eucharistieviering zijn.

De leden van alle koren zijn uitgenodigd om in deze viering samen te zingen in één groot gelegenheidskoor. Voor kinderen wordt een bijzondere kinderwoorddienst georganiseerd met een verrassing.

Het zal ook verrassend zijn wanneer het logo van de nieuwe parochie zal worden onthuld.

 

1024×768

de installatieplechtigheid van de zeereerwaarde heer Norbert Swagemakers als pastoor van de parochie Heilige Drie-eenheid op 15 september a.s.

Deze parochie werd op 1 juni opgericht en is tot stand gekomen door samenvoeging van de voormalige Emmausparochie, de pastorale eenheid Heilige Drie-eenheid en de Verrijzenisparochie.

De nieuwe parochie omvat zes kerken, t.w. Kruispuntkerk, Pauluskerk, Lourdeskerk, Groenestraatkerk, kerk in de Heilig Landstichting en kerk van Berg en Dal. Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE